انجمن علمی تجارت الکترونیکی ایران به منظور گسترش، پیشبرد و ارتقای علمی تجارت الکترونیکی و توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه تجارت الکترونیکی، تأسیس شده است. درخواست تأسیس این انجمن در تاریخ ۱۳۸۸/۴/۱۰ در کمیسیون انجمنهای علمی ایران مستقر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پس از بررسی، تصویب و طی نامه شماره ۳/۲۴۱۶ مورخ ۱۳۸۸/۴/۲۲ به هیئت مؤسس ابلاغ شد.
مهندس سید حسین پاریاب
دبیر کل انجمن
h.paryab@ieca.ir
تلفن : 88991540 , 88991560
نمابر: 88991560
آدرس پست الكترونيكي: info@ieca.ir
25
دومین همایش شهر هوشمند
13
همایش بزرگ راهکارهای نوین بازاریابی و فروش
11
اولین کنفرانس بین المللی اینترنت اشیاء و توسعه کسب و کارهای نوین
چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
07
چهارمین همایش ملی پیشرفت و توسعه علمی کشور
دفتر توسعه دولت الکترونیکی وزارت بازرگانی در راستای تحقق اهداف کلان دولت الکترونیکی در بخش بازرگانی کشور، اقدام به انتشار ماهنامه دولت الکترونیکی نموده است. این ماهنامه با هدف روشن نمودن هر چه بیشتر اذهان مدیران، کارشناسان و کارکنان درون سازمانی و برون سازمانی وزارت بازرگانی، با محوریت بررسی مفاهیم کلیدی در توسعه دولت الکترونیکی همچون آمادگی الکترونیکی، امنیت و اعتماد و به منظور شناسایی فناوریهای جدید در جهت پیادهسازی پروژههای دولت الکترونیکی از قبیل هوش تجاری و انباره های داده تحلیلی، منتشر می شود.
بی شک تأمین هزینههای دولت از مهمترین مباحثی است که در حوزههای علوم اقتصادی و اجتماعی مورد توجه قرار میگیرد. از نظر اقتصاددانان بهترین شیوه تأمین هزینههای دولت از طریق درآمدهای مالیاتی است که تا حد زیادی به ایجاد تعادل بین گروههای مختلف درآمدی کمک نموده و سطح رفاه عمومی را بالا میبرد. در این بین شیوه اخذ مالیات از جمله چالشهایی است که همواره مد نظر اندیشمندان بوده و سعی شده است تا در این حوزه شیوههایی مورد توجه قرار گیرند که تا حد ممکن امکان فرار مالیاتی و سایر سوءاستفادهها را کاهش دهند. با ورود فناوری اطلاعات و ارتباطات به تمامی جنبههای زندگی بشر، و ظهور دولت الکترونیکی به عنوان شکل نوینی از دولت، اجرای کلیه خدمات و فعالیتهای دولت نیز به لحاظ الکترونیکی مورد توجه قرار گرفت و امروزه یکی از مهمترین مفاهیم در بحث دولت الکترونیکی، اخذ مالیات به شیوههای الکترونیکی یا همان مالیات الکترونیکی است. با توجه به اهمیت این بحث، فصل اول این شماره از ماهنامه به بررسی مفاهیم اصلی مالیات الکترونیکی اختصاص یافته است.
فصل دوم شامل دو مقاله منتخب است که اولین مقاله آن به پيشبيني ورشکستگي 148 شرکت حاضر در بازار بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از دو تکنيک دادهکاوي پرداخته و نتايج حاصل از آنها را با يکديگر مقايسه میکند. در دنياي رقابتی و بازارهای متغير امروز، پيشبيني ورشکستگي شرکتها يکي از ملزومات افزايش انگيزه سرمايهگذاري براي سرمايهگذاران و دولتهاست. از آنجایی که شناسايي به هنگام شرکتهايي که در شرف ورشکستگي هستند، بسيار مطلوب و مورد نياز است، این مقاله راهکار نوینی را در این زمینه ارایه میدهد.
مقاله دوم در این فصل "بررسی تأثیر تکنولوژی اطلاعات در کشورهای در حال توسعه و توسعهیافته" نام دارد. رسوخ تكنولوژي اطلاعات در تمام وجوه زندگي بشر از جمله بخشهاي اقتصادي، سياسي، فرهنگي، اجتماعي، حكومتي، توليدي و... ضرورت پرداختن به آن را تصريح میكند. در اين مقاله ضمن بررسي تاثيرات تكنولوژي اطلاعات بر وجوه زندگی بشر به بررسي برنامهها و استراتژي هاي چندين كشور در حال توسعه و توسعه يافته در زمينه تكنولوژي اطلاعات پرداخته ميشود.
در فصل سوم، مراحل تکامل و توسعه دولت الکترونیکی مورد توجه است و در همین راستا این مراحل در کشور نیوزلند مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل چهارم نیز ترجمه مقاله "Opportunitiesandthreats:Asecurityassessmentofstatee-governmentwebsites" است که در سال 2010 در شماره 27 نشریه "Government Information Quarterly" منتشر شده است. این بررسی، برآوردی بر ایمنی سایتهای دولت الکترونیکی ایالتی ایالات متحده امریکا است که برای مشخص نمودن فرصتها و خطرات در رابطه با این سایتها و کاربرانشان صورت گرفته است.