انجمن علمی تجارت الکترونیکی ایران به منظور گسترش، پیشبرد و ارتقای علمی تجارت الکترونیکی و توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه تجارت الکترونیکی، تأسیس شده است. درخواست تأسیس این انجمن در تاریخ ۱۳۸۸/۴/۱۰ در کمیسیون انجمنهای علمی ایران مستقر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پس از بررسی، تصویب و طی نامه شماره ۳/۲۴۱۶ مورخ ۱۳۸۸/۴/۲۲ به هیئت مؤسس ابلاغ شد.
مهندس سید حسین پاریاب
دبیر کل انجمن
h.paryab@ieca.ir
تلفن : 88991540 , 88991560
نمابر: 88991560
آدرس پست الكترونيكي: info@ieca.ir
25
دومین همایش شهر هوشمند
13
همایش بزرگ راهکارهای نوین بازاریابی و فروش
11
اولین کنفرانس بین المللی اینترنت اشیاء و توسعه کسب و کارهای نوین
چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
07
چهارمین همایش ملی پیشرفت و توسعه علمی کشور
دفتر توسعه دولت الکترونیکی وزارت بازرگانی در راستای تحقق اهداف کلان دولت الکترونیکی در بخش بازرگانی کشور، اقدام به انتشار ماهنامه دولت الکترونیکی نموده است. این ماهنامه با هدف روشن نمودن هر چه بیشتر اذهان مدیران، کارشناسان و کارکنان درون سازمانی و برون سازمانی وزارت بازرگانی، با محوریت بررسی مفاهیم کلیدی در توسعه دولت الکترونیکی همچون آمادگی الکترونیکی، امنیت و اعتماد و به منظور شناسایی فناوریهای جدید در جهت پیادهسازی پروژههای دولت الکترونیکی از قبیل هوش تجاری و انباره های داده تحلیلی، منتشر می شود.
امروزه با ظهور پدیده دهکده جهانی، سازمانها میبایست از طریق بکارگیری استراتژیهای نوین، کسب و کار خود را از دنیای واقعی به دنیای مجازی انتقال دهند. امروزه برندها به نمادهای سرمایهداری بینالمللی تبدیل شدهاندو ارزیابی شرکتها از سوی مشتریان را امکانپذیر میکنند به گونهای که اغلب مشتریان، حتی حاضرند برای یک برند بهای بیشتری را بپردازند. یک بحث مهم و اساسی درزمینه برند و برندینگ، برند الکترونیکی است که روش جدید برای ساختن علامت و نشان تجاری برای سازمانها به روش "همه چیز با یک کلیک" است که از مشخصههای اساسی و نوین تجارت الکترونیکی محسوب میشود. با توجه به اهمیت روزافزون این موضوع، فصل اول این شماره از ماهنامه دولت الکترونیکی به معرفی برند و پروسه ایجاد آن میپردازد.
فصل دوم این شماره شامل دو مقاله منتخب است. در مقاله اول با عنوان "ایجاد برند الکترونیکی با استفاده از استراتژی 3C"، برارزش تجربیات حسی از برند الکترونیکی براساس عوامل سفارشیسازی، ارتباطات و فرهنگ اشاره شده و به نقش طراحان در محیط مجازی به منظور ایجاد احساسات چندوجهی و تجسم احساسی از برند الکترونیکی تاکید میشود. در واقع به منظور بالا بردن ارزش برندالکترونیکی، شرکتها نیازمند اتخاذ استراتژیهای مناسب برای بهرهگیری ازقابلیتهای تعاملی اینترنت در بازارهای آنلاین هستند. لذا هدف این مقاله بررسی تجربی استراتژیهای متنوع برای طراحی برند الکترونیکی است تا از این طریق بتوان به ایجاد محتوایی احساسی و عاطفی برای برند الکترونیکی پرداخت.
دومین مقاله این فصل با عنوان "بررسي عوامل تاثيرگذار در ترغيب به خريد آنلاين در ايران" میباشد. در اين مطالعه عوامل تاثيرگذار در تصميم به انجام خرید از طريق اينترنت كه در برخی مطالعات نیز بررسي شده بود، در خريداران ايراني مورد بررسي مجدد قرار میگیرد. با توجه به اهمیت جهانیشدن تجارت، نیاز به شناخت عوامل تاثیرگذار در نحوه انجام خرید در ملل مختلف،بازاریابان را به سوی شناخت خریداران سوق میدهد. در این مقاله با تعیین دستهبندی عوامل موثر در انجام خرید اینترنتی و بررسی نحوه تاثیر روی گروههای متفاوت خریداران سعی بر ایجاد بستری برای گسترش فعالیت بازاریابها در زمینه خریداینترنتی و شناخت خریداران ایرانی شده است.
فصل سوم، به مطالعه شرکت "فدکس" اختصاص یافتهاست. در این مطالعه، ضمن معرفی شرکت فدکس، تاریخچه آن بیان شده است. همچنین به منظور آشنایی بیشتر با این شرکت، مواردی از قبیل عوامل موفقیت شرکت، نوآوری در این شرکت، سرویس پست الکترونیکی مدیریت ارتباط با مشتریان، کسب و کار الکترونیکی درفدکس و ... مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل چهارم نیز ترجمه مقالهای با عنوان "Anew applicable model of Iran rural e-commerce development" است که در سال 2011 در شماره 3 نشریه "ProcediaComputer Science" منتشرشده است. در این مقاله بر اساس روشهای کمی و کیفی یک مدل کاربردی تجارت الکترونیکی برای مناطق روستایی ایران ارایه میشود زیرا تجارت الکترونیکی بر جمعیت معیشتی و یا روستایی در کشورهای پیشرفتهای همچون ایران، تأثیر قابل توجهی دارد.